tisdag 2 september 2014

Drömmar och mål

Löpningen fungerar bra just nu, jag känner mig både stark och motiverad! Jag har sprungit flera roliga pass, och väldigt många sociala pass med andra löpare!

Och nu startar snart vår löpgrupp för tjejer i Leksand igen! För de som vill komma igång och springa har jag skrivit mitt bästa börja-springa-tipsLimsjön marathon-bloggen. Jag använde själv denna "strategi" efter graviditet och förlossning och det fungerade väldigt bra.

Överlag funderar jag ibland på träning och mål på lång sikt. Att ha en dröm är en sak, men är jag beredd att göra den träning som krävs för att få drömmen att gå i uppfyllelse? Två sådana drömmar är Tjejvasan på under 2 timmar, och 10 km löpning på 45 minuter. Tjejvasan på under 2 timmar, det vet jag att jag har kapacitet för. Min bästa placering på Tjejvasan har många andra år motsvarat en tid en bit under två timmar. Det året jag hade min bästa placering (2.05 timme) var inte förhållandena "topp", hade jag detta år haft toppförhållanden tror jag att kommit under två timmar. Nog om det. Det är inte ett "lätt mål", och det är väl därför jag tvivlar. Det krävs mycket styrketräning och många skidmil...

Milen på 45 minuter har jag aldrig varit i närheten av. Jag har ganska missnöjd med det personbästa jag har på 10 km, jag har två gånger sprungit milen på 49 minuter + några sekunder. Det är inget jag är så stolt över. Jag vet inte riktigt vad det skulle innebära i träning för att kunna nå detta mål...

4 kommentarer:

Elina sa...

Du kan nå vilket mål du vill! Du är stark som oxe, envis som en gammal get, listig som en räv osv... :)

andreas sa...

nog vet du vad som krävs för sub 45 :) kramar

Karin sa...

Åh jag tror lätt att du skulle fixa sub45!! Du är sjukt stark och envis!

Löpning & Livet sa...

Klart du kan springa under 45! Det tror jag verkligen. Det kommer kanske ta tid, men bestämmer du dig verkligen kan du alldeles säkert! Med "rätt" styrd träning, bra återhämrningsmöjligheter och en stor dos målmedvetenhet så!